Gecertificeerde begeleiding

Citygym Maastricht is een officieel preventiecentrum die aangesloten is bij branche organisatie NL Actief. Wij zijn door een gecertificeerd leefstijl en gezondheidscentrum die optimaal is ingericht om mensen met diabetes 2, obese en niet aangeboren hersenletsel te begeleiden. 

NAH

Mensen met een niet aangeboren hersenletsel (NAH) zoals bv iemand die een herseninfarct of een hersenbloeding heeft gehad, dienen op een zeer deskundige en veilige wijze begeleidt te worden in het bewegen. Hiervoor is er een speciaal beweegprogramma opgesteld in samenwerking met zorgverleners en rehabilitatiecentra.Aan de basis van dit programma ligt een samenwerkingsverband tussen de Hersenstichting Nederland, de Edwin van der Sar Foundation en Fitvak preventiecentra. Het programma bestaat uit een wetenschappelijk onderbouwd bewegingsprogramma die als doel heeft om de motoriek, balans en coördinatie te verbeteren als ook de beweeglijkheid en kracht van spieren en gewrichten te bevorderen. Zo kunnen de mensen met NAH in de chronische fase veilig en verantwoord sporten.

Diabetes 2

Veel wetenschappelijke onderzoeken laten zien dat je wel degelijk kunt genezen van diabetes 2. Diabetes 2 wordt vaak onterecht als een suikerziekte behandeld, terwijl het eigenlijk een leefstijlziekte is. Door te bewegen verbruik je energie en zorgt ervoor dat je cellen insuline beter opnemen. Het persoonlijk beweegprogramma richt zich op veilig en verantwoord sporten door 2 x per week één uur een intervaltraining en een lichte krachttraining te volgen volgens de nationale fitnorm en nationale spiernorm.

Obese

Obesitas wordt door de Nederlandse Gezondheidsraad officieel bestempeld als een chronische ziekte. Het persoonlijk beweegprogramma omvat cardio-conditietraining volgens de NNGB norm van 30 minuten en een intensieve krachttraining voor behoud van spiermassa en een verhoging van de ruststofwisseling.

Stel niet uit, start met de Gratis Proefweek Fitness

Bij City Gym Maastricht ben je verzekerd van de beste begeleiding en de persoonlijke aandacht die nodig is om jou je doelstellingen te laten halen. Behaal je doelstellingen met ons uitgebreide assortiment van o.a. Fitness, Personal Training, Fysiotherapie of Yoga.

City Gym Maastricht

Ontmoet het team van City Gym Maastricht!