Gecertificeerde begeleiding

Wij zijn een gecertificeerd leefstijl en gezondheidscentrum die optimaal is ingericht om mensen met diabetes 2, obese en niet aangeboren hersenletsel te begeleiden.

NAH

Mensen met een niet aangeboren hersenletsel (NAH) zoals bv iemand die een herseninfarct of een hersenbloeding heeft gehad, dienen op een zeer deskundige en veilige wijze begeleidt te worden in het bewegen. Hiervoor is er een speciaal beweegprogramma opgesteld in samenwerking met zorgverleners en rehabilitatiecentra.Aan de basis van dit programma ligt een samenwerkingsverband tussen de Hersenstichting Nederland, de Edwin van der Sar Foundation en Fitvak preventiecentra. Het programma bestaat uit een wetenschappelijk onderbouwd bewegingsprogramma die als doel heeft om de motoriek, balans en coördinatie te verbeteren als ook de beweeglijkheid en kracht van spieren en gewrichten te bevorderen. Zo kunnen de mensen met NAH in de chronische fase veilig en verantwoord sporten.

Diabetes 2

Veel wetenschappelijke onderzoeken laten zien dat je wel degelijk kunt genezen van diabetes 2. Diabetes 2 wordt vaak onterecht als een suikerziekte behandeld, terwijl het eigenlijk een leefstijlziekte is. Door te bewegen verbruik je energie en zorgt ervoor dat je cellen insuline beter opnemen. Het persoonlijk beweegprogramma richt zich op veilig en verantwoord sporten door 2 x per week één uur een intervaltraining en een lichte krachttraining te volgen volgens de nationale fitnorm en nationale spiernorm.

Obese

Obesitas wordt door de Nederlandse Gezondheidsraad officieel bestempeld als een chronische ziekte. Het persoonlijk beweegprogramma omvat cardio-conditietraining volgens de NNGB norm van 30 minuten en een intensieve krachttraining voor behoud van spiermassa en een verhoging van de ruststofwisseling.

Stel niet uit, start met de Gratis Proefweek Fitness

Zet die 1e stap en vul onderstaand formulier in. We nemen binnen 1 werkdag contact met je op voor een persoonlijke kennismaking.

 • * velden zijn verplicht.

 • "Ik sport al geruime tijd met veel plezier bij City Gym. "

  Marie-Louise Groeneweg
 • "Ik kom al ruim 10 jaar bij City Gym en nog altijd met veel plezier en naar alle tevredenheid."

  Sammy Kasmiran
 • "Dankzij John zijn trainingsprogramma kan ik veel beter mijn evenwicht houden en mijn beenspieren zijn sterker geworden."

  Louis Dello
 • "Het personeel staat altijd klaar om mij te helpen tijdens mijn training en geven ook goede adviezen."

  Arthur Vaillant
 • "Ik heb voor City Gym gekozen omdat er hier goede service is, je hoeft ook niet lang te wachten."

  Jacqueline Haberstroh
 • "City Gym is voor ons makkelijk bereikbaar te voet, er is deskundige begeleiding met zeer goede adviezen."

  Rob en Erna Vandeberg
 • Snel in Shape met een Personal trainer!

  Snel in Shape met een Personal trainer!

  Effectiever trainen dan ooit! Start nu met het Snel in Shape programma!

  Lees meer
 • Ga voor de beste versie van jezelf bij CityGym Maastricht

  Ga voor de beste versie van jezelf bij CityGym Maastricht

  Ben jij al klaar voor de zomer? Ga voor de beste versie van jezelf!

  Lees meer
Meer nieuws

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.