Gecertificeerde begeleiding

Wij zijn een gecertificeerd leefstijl en gezondheidscentrum die optimaal is ingericht om mensen met diabetes 2, obese en niet aangeboren hersenletsel te begeleiden.

NAH

Mensen met een niet aangeboren hersenletsel (NAH) zoals bv iemand die een herseninfarct of een hersenbloeding heeft gehad, dienen op een zeer deskundige en veilige wijze begeleidt te worden in het bewegen. Hiervoor is er een speciaal beweegprogramma opgesteld in samenwerking met zorgverleners en rehabilitatiecentra.Aan de basis van dit programma ligt een samenwerkingsverband tussen de Hersenstichting Nederland, de Edwin van der Sar Foundation en Fitvak preventiecentra. Het programma bestaat uit een wetenschappelijk onderbouwd bewegingsprogramma die als doel heeft om de motoriek, balans en coördinatie te verbeteren als ook de beweeglijkheid en kracht van spieren en gewrichten te bevorderen. Zo kunnen de mensen met NAH in de chronische fase veilig en verantwoord sporten.

Diabetes 2

Veel wetenschappelijke onderzoeken laten zien dat je wel degelijk kunt genezen van diabetes 2. Diabetes 2 wordt vaak onterecht als een suikerziekte behandeld, terwijl het eigenlijk een leefstijlziekte is. Door te bewegen verbruik je energie en zorgt ervoor dat je cellen insuline beter opnemen. Het persoonlijk beweegprogramma richt zich op veilig en verantwoord sporten door 2 x per week één uur een intervaltraining en een lichte krachttraining te volgen volgens de nationale fitnorm en nationale spiernorm.

Obese

Obesitas wordt door de Nederlandse Gezondheidsraad officieel bestempeld als een chronische ziekte. Het persoonlijk beweegprogramma omvat cardio-conditietraining volgens de NNGB norm van 30 minuten en een intensieve krachttraining voor behoud van spiermassa en een verhoging van de ruststofwisseling.

 • "Ik sport al geruime tijd met veel plezier bij City Gym. "

  Marie-Louise Groeneweg
 • "Ik kom al ruim 10 jaar bij City Gym en nog altijd met veel plezier en naar alle tevredenheid."

  Sammy Kasmiran
 • "Dankzij John zijn trainingsprogramma kan ik veel beter mijn evenwicht houden en mijn beenspieren zijn sterker geworden."

  Louis Dello
 • "Het personeel staat altijd klaar om mij te helpen tijdens mijn training en geven ook goede adviezen."

  Arthur Vaillant
 • "Ik heb voor City Gym gekozen omdat er hier goede service is, je hoeft ook niet lang te wachten."

  Jacqueline Haberstroh
 • "City Gym is voor ons makkelijk bereikbaar te voet, er is deskundige begeleiding met zeer goede adviezen."

  Rob en Erna Vandeberg
 • Start de Lente Slank en Fit

  Start de Lente Slank en Fit

  Zet de eerste stappen richting een Fitter en Gezonder leven bij City Gym Maastricht.

  Lees meer
 • Begin jouw goede voornemens bij City Gym Maastricht

  Begin jouw goede voornemens bij City Gym Maastricht

  Begin het nieuwe jaar bij City Gym Maastricht. Geef je Goede Voornemens een kickstart en wordt fit bij City Gym Maastricht.  ...

  Lees meer
Meer nieuws