Fitness voor 50+

In de loop der jaren ga je merken dat je kracht, lenigheid, uithoudingsvermogen, coördinatie en snelheid erop achteruit gaan. Met name je balans en evenwicht zijn hierbij van belang. Sportleraar John die zelf 50+ is, ziet dit in zijn directe omgeving bij mensen die niet voldoende bewegen. Dit heeft hem geïnspireerd om speciale trainingsschema's te ontwerpen voor de 50, 60 en 70 plusser. Waarbij de nadruk ligt op evenwicht, balans en kracht. Met name de krachttraining is heel belangrijk voor je botdichtheid. Zo voorkom je osteoporose en eventueel artritis. Er zijn zorgverzekeraars die speciaal voor de 65 plusser de cursus training in balans vergoeden. o.a. De Health impact bond.

John Schilders grenzeloze nieuwsgierigheid naar het functioneren van het menselijk lichaam, binnen het kader van fitness, hebben hem ruim 30 jaar ervaring en kennis opgeleverd. Deelname aan het project " sportend ouder worden" van de gemeente Maastricht heeft dit extra versterkt. Met deze ervaring, kennis en passie heeft John onderscheidende theorieën en methodes ontwikkeld. Dit draagt bij aan je beter in je lichaam voelen, energieker en vitaler leven. Door onze kleinschaligheid leg je makkelijk sociale contacten en voel je je snel bij ons thuis.

Fitness met een verstandelijke / lichamelijke beperking

Bij City Gym is er extra aandacht voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Ieder kan op zijn eigen niveau sporten, zonder druk van buitenaf. Wij vinden het heel belangrijk dat ook deze mensen fitness kunnen uitoefenen. Hierdoor groeit hun zelfvertrouwen en daardoor het zelfstandig functioneren. Iedere donderdagavond van 18 uur tot 19 uur is er extra aandacht en begeleiding voor mensen met een lichamelijke en/ of verstandelijke handicap. Vol enthousiasme doen de deelnemers mee in een afwisselend persoonlijk programma onder begeleiding van John.

 

 • "Ik sport al geruime tijd met veel plezier bij City Gym. "

  Marie-Louise Groeneweg
 • "Ik kom al ruim 10 jaar bij City Gym en nog altijd met veel plezier en naar alle tevredenheid."

  Sammy Kasmiran
 • "Dankzij John zijn trainingsprogramma kan ik veel beter mijn evenwicht houden en mijn beenspieren zijn sterker geworden."

  Louis Dello
 • "Het personeel staat altijd klaar om mij te helpen tijdens mijn training en geven ook goede adviezen."

  Arthur Vaillant
 • "Ik heb voor City Gym gekozen omdat er hier goede service is, je hoeft ook niet lang te wachten."

  Jacqueline Haberstroh
 • "City Gym is voor ons makkelijk bereikbaar te voet, er is deskundige begeleiding met zeer goede adviezen."

  Rob en Erna Vandeberg
 • Snel in Shape met een Personal trainer!

  Snel in Shape met een Personal trainer!

  Effectiever trainen dan ooit! Start nu met het Snel in Shape programma!

  Lees meer
 • Ga voor de beste versie van jezelf bij CityGym Maastricht

  Ga voor de beste versie van jezelf bij CityGym Maastricht

  Ben jij al klaar voor de zomer? Ga voor de beste versie van jezelf!

  Lees meer
Meer nieuws

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.